Wat gaat er allemaal je huis in en uit? Deel 3: Telecom

De ondergrond zit vol kabels en leidingen. Deze zijn onmisbaar, want zonder die kabels en leidingen heb je geen Teams-verbinding, geen stromend (warm) water en geen elektriciteit. We willen kunnen vertrouwen dat ze het blijven doen en daarom willen we graag weten hoe het werkt.

In de eerste twee delen van deze serie van 'Wat stroomt er allemaal je huis in en uit?' gingen we in op elektriciteit en warmte. Deze derde sessie uit dezelfde serie stond volledig in het teken van telecom.

VodafoneZiggo gebruikt de adresgegevens uit de BAG voor de telecom-aansluitingen die ze aanlegt en beheert. Deze aanpak sluit aan op het fundament dat we met alle partners binnen DiS Geo doorontwikkelen. VodafoneZiggo levert ook aansluitingen op locaties die lang niet altijd een adres hebben, zoals transformatorhuisjes, spoorwegovergangen en lantaarnpalen. En een bedrijfsverzamelgebouw heeft soms één adres, maar tientallen aansluitingen op telecommunicatie. Daarom hanteert VodafoneZiggo een eigen “aansluitadres”-registratie om te zorgen dat miljoenen Nederlanders op de digitale snelweg kunnen.

De uitdagingen die dat met zich meebrengt zijn in deze sessie besproken. Jan Dreteler (VodafoneZiggo) nam iedereen mee in de situatie en de deelnemers deden actief mee. Bart-Jan de Leuw (DiS Geo) begeleidde de interactie en schetste vooraf het kader.

Heb je de sessie gemist? Kijk deze dan hier terug via het DiS Geo YouTube-kanaal.