Decoratieve afbeelding

DiS Online - Fitness for use

Dinsdag 26 mei vond de workshop Fitness for use en de objectenregistratie onder DiS Online plaats. Eerst gaven Wies Vullings, Maarten Storm en Jandirk Bulens van Wageningen University & Research een korte presentatie waarin ze het concept ‘fitness for use’ uitlegden. Ze definieerden belangrijke onderdelen zoals wat datakwaliteit nou daadwerkelijk is en het verschil tussen interne en externe kwaliteit. Vervolgens kregen de deelnemers drie use cases: WOZ contouren bij Venray onder begeleiding van Ingrid Hugen (Gemeente Venray), tuinen van Amsterdam onder begeleiding van Aad Vuyk (City of Amsterdam) en routeren van bouwverkeer onder begeleiding van Coen Wessels (Nexpri). Er werd uiteengegaan en besproken welke kwaliteitskenmerken van belang zijn voor de specifieke use case. Een interessante workshop, met een heldere conclusie van Damir Bronobic (DiS Geo). Lees het verslag en bekijk de presentatie hier.