DiS Online: Integraal gebruik van de geobasisregistraties: nu makkelijker dan ooit

Op dinsdag 6 juli presenteerde een divers team van betrokkenen de eerste versie van de integrale gebruiksoplossing! Met dank aan Norbert Schmelzer, Evi van der Meer en Bart-Jan Andriessen (DiS Geo), Rob Wenneker (Kadaster), Anneke Lalleman en Dirk Grootendorst (Valuecare) en Wouter Beek (Triply) heeft het grote publiek kunnen genieten van een informatieve maar ook interactieve sessie.

De naam zegt het al, de integrale gebruiksoplossing maakt het mogelijk om data uit meerdere geobasisregistraties integraal te kunnen gebruiken. We hebben een oplossing gemaakt voor drie doelgroepen:

  • De algemene gebruiker: jij wil voor jezelf of voor je bedrijf snel iets opzoeken
  • De professionele gebruiker: jij werkt veel met (integrale) data 
  • De ontwikkelaar of data-analist: jij gebruikt (componenten van) onze oplossing als onderdeel van softwareproducten die je maakt of complexe analyses die je uitvoert.

In deze DiS Online sessie hebben we laten zien hoe de integrale gebruiksoplossing werkt en wat je ermee kan. Ook hebben verschillende bedrijven laten zien hoe zij componenten uit de integrale gebruiksoplossing gebruiken in hun eigen toepassing. 

De uitnodiging aan alle geïnteresseerden is om de integrale gebruiksoplossing zelf uit te proberen en feedback met ons te delen. Met behulp van jouw feedback, kunnen wij verder bouwen aan een betere versie om jou nóg beter met een integrale gebruiksoplossing van dienst te kunnen zijn.

Heb je de sessie zelf niet bij kunnen wonen, maar ben je wel nieuwsgierig geworden? De volledige sessie is terug te kijken op ons YouTube kanaal!