Decoratieve afbeelding

DiS Online: BRO, de jongste basisregistratie

Dinsdagochtend 14 juli stond DiS Online in het teken van de BRO (Basisregistratie Ondergrond). Na een korte introductie over het programma DiS Geo van Natalie Moreno Robles, liet Gerd de Wolde van de gemeente Groningen ons het Suikerunieterrein zien. Zowel van boven als van onder als in dwardoorsnede. Hij toonde namelijk de proof of concept (POC) van het Suikerunieterrein in 3D. Hierdoor hebben we zowel een kijkje kunnen nemen in de toekomstige plannen van dit terrein en zijn we terug in de tijd gegaan waarin de pleistocene deklaag de bovengrond was.

De presentatie van Marjan Bevelander, plv. programmamanager BRO, sloot mooi aan op het praktijkvoorbeeld van het 3D Suikerunieterrein. Ook Marjan liet praktijkvoorbeelden zien van (bouw)projecten waarbij de BRO een grote rol speelt. Waarbij zij benadrukt “geen bovengrond zonder ondergrond”. Ze vertelde over de soorten gegevens die worden gebruikt in de BRO. Hoe de planning van deze jonge basisregistratie is, wat er al is gedaan en welke uitdagingen er nog zijn. Tevens heeft zij een oproep gedaan aan degene die willen meedenken over de BRO, meer informatie hierover is te vinden in het Q&A document.

De deelnemers hebben vragen gesteld, de presentatoren hebben alle vragen beantwoord en onderling zijn er tips uitgewisseld om de kennis over de BRO te vergroten. Het was weer een geslaagde ochtend waarbij het verleden, het heden en de toekomst zijn samengebracht.