DiS Online: Op weg naar BRT.Next

Op 1 november organiseerden wij een DiS Online sessie in samenwerking met het Kadaster. In deze sessie gaan we in op de Basisregistratie Topografie (BRT) en de nieuwste ontwikkelingen. In het programma BRT.Next vindt de doorontwikkeling plaats van de BRT, om deze beter in samenhang te kunnen gebruiken en bij te kunnen houden.

Om in de toekomst informatie uit verschillende registraties gemakkelijker integraal te kunnen delen en gebruiken, gaat het informatiemodel BRT worden aangepast. Het is nodig dat er wordt afgestemd met de datamodellen van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), omdat de BRT in de toekomst deels wordt afgeleid uit de data die in de BAG en de BGT wordt bijgehouden. Er gaan dus ook bepaalde automatische processen veranderen.

We laten zien wat er gaat veranderen en waarom. Daarna bespreken we met elkaar wat de veranderingen betekenen voor jouw werkproces. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen.

Deze sessie maakte onderdeel uit van de officiƫle consultatie van het informatiemodel.

Bekijk de opname via YouTube.

Doe mee met de consultatie

De consultatie van de Basisregistratie Topografie (BRT) is gestart. Je kunt je mening geven over het nieuwe informatiemodel voor BRT.Next. Afgelopen zomer vond de eerste ronde plaats. Die feedback is nu verwerkt en we zijn benieuwd naar jouw mening over het nieuwe voorstel. De consultatie loopt tot 5 december.

Geef je mening