Decoratieve afbeelding

DiS Online: Integrale toepassing van basisregistraties in de KaartViewer

Op 22 maart lieten wij samen met de gemeente Hoorn de mogelijkheden van monumentenregistratie in de KaartViewer zien. Een andere toepassing is het maken van meldingen met de mobiele app (samen met Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied ontwikkeld). Met de KaartViewer kunnen organisaties zelf geodata publiceren voor zowel intern als extern gebruik (bijvoorbeeld voor burgers). Een leuk praktijkvoorbeeld van deze toepassing is de melding over overlast meldingen via de mobiele app.

De KaartViewer koppelt geodata uit diverse basisregistraties en maakt dit integraal zichtbaar. En dat past precies bij waar DiS Geo voor staat: "de Doorontwikkeling in Samenhang van de Geobasisregistraties”. Kijk op het DiS Geo you tube kanaal de sessie terug.

Sprekers:

  • Bart-Jan de Leuw (DiS Geo)
  • Bert Punt (gemeente Hoorn)
  • Carlo Wahlen (ODNZKG)
  • Peter Paul Koonings (Geonovation)