Decoratieve afbeelding

DiS Online: BAG 2.0 Linked Data

Op dinsdag 9 februari presenteerde een divers team, bestaande uit Janette Storm (Kadaster), Erwin Folmer (Kadaster), Wouter Beek (Kadaster, Triply), Mo Alamili (Weaver), Anneke Lalleman (ValueCare) & Dirk Grootendorst (ValueCare) de BAG 2.0 als Linked Data.

BAG 2.0 is op 4 februari gepubliceerd als Linked Data. In deze sessie bekeken we de BAG 2.0 LD en stonden we uitgebreid stil bij hoe dit te gebruiken is in de praktijk, aan de hand van verschillende demo's.

Naast verdieping in de BAG 2.0 LD zelf, gingen we in deze DiS Online sessie ook in op de totstandkoming van deze Linked Data. Het is na de BGT de tweede basisregistratie die via een eenvoudig en kortlopend proces is getransformeerd. De kansen en beperkingen die dit met zich meebrengt kwamen aan bod. In de presentatie is ook aandacht besteed aan het eenvoudige proces van standaard tooling.

Met de lancering van BAG 2.0 als Linked Data en de verdieping in het state-of-the-art Linked Data proces, kreeg zowel de BAG als Linked Data liefhebber een interessant programma voorgeschoteld. En dat was te merken aan de uiteenlopende en kritische vragen tijdens de sessie en de discussie achteraf!

De oproep om ervaringen te delen en feedback te geven om de publicatie nog verder te verbeteren staat nog steeds open. Dus als je je verder in dit onderwerp wil verdiepen, schroom niet en bekijk de presentaties via de onderstaande links. Voor vragen of feedback kan je mailen naar DiSGeo@minbzk.nl.