Decoratieve afbeelding

DiS Online: Integraal gebruik van verschillende basisregistraties

Dinsdag 12 januari vond een DiS Online sessie plaats waarbij Wimfred Grashoff (Grashoff Consulting) en Norbert Schmelzer (Ministerie van BZK) in gingen op de wensen van die gebruikers van de basisregistraties. Die zijn duidelijk: "Wij willen data uit verschillende basisregistraties integraal gebruiken!". Dit bleek uit het grote gebruikersonderzoek van begin 2020, maar ook uit de vele contacten en overleggen die wij met gebruikers hebben. Dat de behoefte hieraan groot is, is dus wel duidelijk, maar helaas is het (nog) niet zo makkelijk om stelseldata daadwerkelijk integraal te gebruiken.

Daarom is onderzocht welke oplossingen hiervoor zijn ontwikkeld door overheden en of deze eventueel herbruikbaar (te maken) zijn voor andere gebruikers van basisregistraties. De uitkomst: we zien kansen, ook al is "copy-paste" helaas niet direct mogelijk. Toch is er een project begonnen om (delen van) een aantal veelbelovende oplossingen herbruikbaar te maken. Tijdens deze DiS Online sessie werd ingegaan op de kansen die daar worden uitgehaald, waaraan wordt gewerkt en hoe dat wordt aangepakt. Ook werd de interactie met de deelnemers aangegaan om uit te vinden wat zij belangrijk vinden. Naast de presentaties zijn daarom ook de uitslagen van de Mentimeter bijgevoegd.