Kaartsegment uit het Nationaal Wegenbestand (NWB)

Presentaties Ketendemo NWB 24-03-2020

Op deze pagina vindt u de presentaties van de online BGT Ketendemo van 24 maart 2020.

Goede kwaliteit van de geobasisregistraties bereik je samen. In deze demonstratie van het gebruik van de geobasisregistraties staan gebruiker, dit keer Rijkswaterstaat, en bronhouder (gemeente Zwolle) zij aan zij. Het Nationaal Wegenbestand (NWB) wordt samengesteld met data uit de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en Basisregistratie Topografie (BRT). Veel gaat goed, maar ze komen daarbij ook een aantal discrepanties tegen in de verschillende basisregistraties. Het kwaliteitsdashboard zorgt ervoor dat de BGT beheerder deze discrepanties kan opsporen en verhelpen, waardoor de kwaliteit van de geobasisregistraties omhoog gaat.