rotterdam

Agenda

DiS Geo organiseert bijeenkomsten en levert ook een bijdrage op evenementen van anderen. Je komt ons dus overal tegen. Ook verzorgen we regelmatig een interactief webinar met de naam Dis Online. Dat doen we samen met partners of andere spelers in het geodomein, zoals het Kadaster, software leveranciers, waterschappen, gemeenten en gebruikers.

Op deze pagina vind je de agenda van alle bijeenkomsten en webinars.  En ook verslagen en presentaties van online sessies. 

Bezoek ook onze Linked In pagina

Geo-inspiratiedag op de GeoBuzz | 23 mei

Tijdens de geo-inspiratiedagen praten we makers en gebruikers van (geo-)data bij op actuele ontwikkelingen. Ook zijn de bijeenkomsten bedoeld om te inspireren met praktijkvoorbeelden en interessante kennis. En we bieden gelegenheid om onderling weer even bij te praten. De Geo-inspiratiedag op 23 mei vindt plaats in een fysieke bijeenkomst op de GeoBuzz in Gebouw 1931 in ‘s Hertogenbosch. Je vindt ons op de beursvloer in het streamingtheater van 11.00 tot 15.00 uur. We hebben een mooi programma samengesteld in samenwerking met de BRO en Geonovum.

In deze editie nemen we je mee in de laatste ontwikkelingen om basisdata in samenhang te kunnen gebruiken. Je ziet hoe gegevens, in combinatie met modellen en visualisaties, helpen om inzicht te krijgen in de leefomgeving. Daar waar je ogen normaal gesproken niet kunnen zien, bieden we de AR en VR experience: Rondom het theater kun je zelf ervaren hoe het is om onder de Lekdijk te lopen en kun je een unieke kijk werpen onder de hoogste toren van de Benelux.

Wij kijken er naar uit je te ontmoeten tijdens GeoBuzz! Deelname is gratis.

Vooraankondiging DiS Online webinars juni

Ook in de komende maanden vinden weer enkele DiS Online sessies plaats. Op de agenda staat:

  • 7 juni | Samenwerking tussen de basisregistraties BAG en WOZ over het bijhouden van de Gebruiksoppervlakte | Op welke manier kunnen BAG- en WOZ-medewerkers in samenhang de inwinning van de gebruikersoppervlakte (en eventueel aanvullende gegevens) organiseren, zodat de registratie in BAG- en WOZ-beheerapplicaties zo efficiënt mogelijk kan verlopen? Die vraag staat centraal in het DiS Online op 7 juni. Dit webinar wordt georganiseerd door BZK en de Waarderingskamer. Omdat de WOZ en BAG niet altijd belegd zijn binnen dezelfde organisatie, komen zowel medewerkers van gemeente als van een belastingsamenwerking aan het woord. | Alvast meer lezen over dit onderwerp? Lees dit artikel. | Inschrijven kan via Eventbrite.
  • 21 juni | BGT Ketendemo | Meer info volgt

Presentaties en verslagen van de workshops