DiS Online

Deze tijd van thuiswerken vraagt om nieuwe manieren om met elkaar in verbinding te blijven. Sommige dingen lijken te gaan wennen. Andere werkzaamheden lijken op het eerste oog thuis helemaal niet mogelijk en evenementen waar we naar uitkeken zijn niet doorgegaan. Maar de doorontwikkeling van de geobasisregistraties gaat door. Belangrijk dus dat we ook met elkaar in verbinding blijven staan en kennis blijven delen. Doe je mee?

We introduceren: DiS Online. De komende periode faciliteert DiS Geo online evenementen in de vorm van bijvoorbeeld webinars, workshops, ketendemo's en brainstormsessies. Enerzijds delen we we voortgang van de doorontwikkeling. We laten zien waar we staan en vragen om feedback. Maar doorontwikkelen doen we niet alleen. Daarom biedt DiS Geo een podium aan initiatieven uit de geowereld die raken aan de doorontwikkeling van de geobasisregistraties.

Geef je op om deel te nemen aan een van de online workshops, webinars of brainstorms. Of pak zelf het podium. Heb jij een leuk onderwerp dat je wil bespreken? We helpen je graag met het maken van een leuk (interactief) online programma. Neem contact op via DISGEO@minbzk.nl

Blokkenschema DiS Online evenementen. Voor het programma zie de tekst hieronder.

Programma DiS Online

DiS Online biedt een gevarieerd programma met verschillende online bijeenkomsten (denk aan webinars, interactieve workshops of brainstorms). Hieronder vind je een uitleg over de verschillende online workshops en de links om je aan te melden. Alle workshops vinden plaats op dinsdagen tussen 10:00 en 12:00.

In gesprek met Haal Centraal

Datum: 11 augustus 2020, 10:00 - 12:00
Door: Cathy Dingemanse (gemeente Den Haag)
Type: Workshop

Haal Centraal wil het gebruik van basisgegevens makkelijker maken door losse basisregistraties landelijk te ontsluiten via API’s (application programming interface). Cathy Dingemanse, van de gemeente Den Haag, neemt je 11 augustus mee in de werkwijze van Haal Centraal. Haal Centraal haalt échte user stories op bij gebruikers. Door gebruikers en experts samen te brengen komen ze samen tot handige API’s voor gestandaardiseerd werk. Op deze manier ondersteunen zij het gebruik van basisgegevens in het gemeentelijk werkveld. Dit doen ze op een agile manier.  
 
Deze werkwijze van Haal Centraal past bij de visie van DiS Geo. Daarom gaan we 11 augustus in gesprek met Haal Centraal. Doe je mee? Leer aan de hand van een praktijkvoorbeeld meer over de aanpak van Haal Centraal en ga samen met ons in gesprek. Wat kunnen we leren van deze aanpak? Hoe kijk jij tegen Haal Centraal en DiS Geo aan?

Presentaties en verslagen van de workshops