DiS Online

Deze tijd van thuiswerken vraagt om nieuwe manieren om met elkaar in verbinding te blijven. Sommige dingen lijken te gaan wennen. Andere werkzaamheden lijken op het eerste oog thuis helemaal niet mogelijk en evenementen waar we naar uitkeken zijn niet doorgegaan. Maar de doorontwikkeling van de geobasisregistraties gaat door. Belangrijk dus dat we ook met elkaar in verbinding blijven staan en kennis blijven delen. Doe je mee?

We introduceren: DiS Online. De komende periode faciliteert DiS Geo online evenementen in de vorm van bijvoorbeeld webinars, workshops, ketendemo's en brainstormsessies. Enerzijds delen we we voortgang van de doorontwikkeling. We laten zien waar we staan en vragen om feedback. Maar doorontwikkelen doen we niet alleen. Daarom biedt DiS Geo een podium aan initiatieven uit de geowereld die raken aan de doorontwikkeling van de geobasisregistraties.

Geef je op om deel te nemen aan een van de online workshops, webinars of brainstorms. Of pak zelf het podium. Heb jij een leuk onderwerp dat je wil bespreken? We helpen je graag met het maken van een leuk (interactief) online programma. Neem contact op via DISGEO@minbzk.nl

Rooster van Dis Online sessies najaar 2020

Programma DiS Online

DiS Online biedt een gevarieerd programma met verschillende online bijeenkomsten (denk aan webinars, interactieve workshops of brainstorms). Hieronder vind je een uitleg over de verschillende online workshops en de links om je aan te melden. Alle workshops vinden plaats op dinsdagen tussen 10:00 en 12:00.

Bouwtekeningen naar geo-informatie met de PDF2GIS app

Workshopgevers: Mark Verschuur (gemeente Den Haag), Gert Prins (gemeente Den Haag) en Gosia Wrzesinska (Coders Co.)
Datum: 8 december
Tijd: 10:00 - 11:30

Gemeente Den Haag (Gemeentebelastingen en Geo-informatie & Erfpachtbedrijf) en het bedrijf Coders Co. bouwen samen een applicatie (PDF2GIS) die kunstmatige intelligentie gebruikt om appartements-, bouwtekeningen en plattegronden om te zetten in geo-informatie. Deze data worden dan gebruikt om onder andere de 3D-stadsmodel te verrijken, nieuwe gegevens te ontsluiten voor WOZ, etc.

Programma:

  • Ambities 3D (Mark Verschuur, Geo-informatie & Erfpachtbedrijf gem. Den Haag)

  • Inhoudelijke intro PDF2GIS (Gert Prins, Gemeentebelastingen gem. Den Haag)
  • Demo PDF2GIS (Gosia, Coders Co.)
  • Interactieve deel

Presentaties en verslagen van de workshops