DiS Online

Deze tijd van thuiswerken vraagt om nieuwe manieren om met elkaar in verbinding te blijven. Sommige dingen lijken te gaan wennen. Andere werkzaamheden lijken op het eerste oog thuis helemaal niet mogelijk en evenementen waar we naar uitkeken zijn niet doorgegaan. Maar de doorontwikkeling van de geobasisregistraties gaat door. Belangrijk dus dat we ook met elkaar in verbinding blijven staan en kennis blijven delen. Doe je mee?

We introduceren: DiS Online. De komende periode faciliteert DiS Geo online evenementen in de vorm van bijvoorbeeld webinars, workshops, ketendemo's en brainstormsessies. Enerzijds delen we we voortgang van de doorontwikkeling. We laten zien waar we staan en vragen om feedback. Maar doorontwikkelen doen we niet alleen. Daarom biedt DiS Geo een podium aan initiatieven uit de geowereld die raken aan de doorontwikkeling van de geobasisregistraties.

Geef je op om deel te nemen aan een van de online workshops, webinars of brainstorms. Of pak zelf het podium. Heb jij een leuk onderwerp dat je wil bespreken? We helpen je graag met het maken van een leuk (interactief) online programma. Neem contact op via DISGEO@minbzk.nl

Programma DiS Geo online voor de maanden april, mei en juni

Programma DiS Online

DiS Online biedt een gevarieerd programma met verschillende online bijeenkomsten (denk aan webinars, interactieve workshops of brainstorms). Hieronder vind je een uitleg over de verschillende online workshops en de links om je aan te melden. Alle workshops vinden plaats op dinsdagen tussen 10:00 en 12:00.

Innoveren voor DisGeo – eindpresentatie innovatiesprint

Wanneer: 14 juli 14:00 - 16:00
Door: Geonovum, Kadaster, Provincie  Noord Holland, Informatiehuis Water en Netage
Type: Workshop

Van 8 tot 14 juli wordt de DiS Geo visie tastbaar gemaakt tijdens een High 5 innovatiesprint. Deelnemers van Geonovum, Kadaster, Provincie  Noord Holland, Informatiehuis Water en het bedrijf Netage werken in 5 dagen toe naar een eindresultaat op basis van Linked Data. Linked Data wordt genoemd als dé technologie op dit moment om integrale bevragingen te doen over meerdere gegevensverzamelingen heen. Er wordt gewerkt met concrete use cases waarbij meerdere basisregistraties worden gebruikt die straks deel gaan uitmaken van de samenhangende objectenregistratie, aangevuld met een aantal sector-registraties. Dit alles zo veel mogelijk op basis van actuele productiegegevens.
 
Op 14 juli worden de resultaten live gepresenteerd, zowel de ‘lessons learned’ als een demonstrator. De concrete werkvorm op 14 juli zal afhangen van de resultaten van de innovatiesprint. Maar je kunt een interactieve sessie verwachten waarin we (waarschijnlijk) zelf aan de slag kunnen met het eindresultaat van de High 5.