Programma Geo-inspiratiedag 5 oktober 2021

Op 5 oktober organiseren het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, PDOK en Geonovum weer een geo-inspiratiedag. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er verschillende sessies te volgen. Deze inspiratiedag staat in het teken van Gebruik.

Illustratie geo inspiratiedag gebruik

Verschillende makers van toepassingen bieden deze editie een kijkje in de keuken van hun toepassingen. Van spoorbeheer tot funderingsproblematiek. Van slim beheer tot kostenbesparing in de energie en vergroening van de stad. En van het traceren van een koe tot een digital twin van de hoogste toren van de Benelux. Speciale aandacht is er daarnaast voor de Integrale Gebruiksoplossing om de Basisregistraties in samenhang te bevragen.

Ruud van Rossem van het Ministerie van Binnenlandse Zaken trapt de middag om 13.00 uur af. Hij geeft een update van de verschillende manieren die in het kader van DisGeo worden verkend om de Basisregistraties op elkaar af te stemmen en in het bijzonder: om ze in samenhang te kunnen bevragen.

We kijken uit naar je aanwezigheid op 5 oktober!