Kaartviewer Kaarten van Nederland gelanceerd

Op dinsdag 13 april 2021 is tijdens een DiS Online sessie de kaartviewer Kaarten van Nederland gelanceerd. Met deze laagdrempelige gebruiksvriendelijke applicatie van het Kadaster kan iedereen op eenvoudige wijze de Basisregistraties Topografie (BRT) en Grootschalige Topografie (BGT) bekijken en gebruiken. Je vindt de kaartviewer op kaartenvannederland.nl.

Wat kan je met de kaartviewer?

  • Meten op de kaart
  • Een eigen kaartje maken van de officiële basisregistraties van Nederland
  • Gebruiken bij advieswerkzaamheden of in de klas

Eenvoudig in gebruik en meer bekendheid

De Basisregistraties Topografie (BRT) en Grootschalige Topografie (BGT) zijn al beschikbaar als open data. Met Kaarten van Nederland maken we de basisregistraties voor iedereen eenvoudig toegankelijk. Daarnaast willen we zo meer bekendheid creëren voor de basisregistraties. Om deze redenen ontwikkelden het Kadaster en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties deze applicatie.

Meer basisregistraties toegevoegd

In de toekomst worden ook andere basisregistraties toegevoegd aan Kaarten van Nederland. Denk hierbij aan de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de kadastrale kaart. Zo  ontstaat er één centrale plek voor laagdrempelig gebruik van de kadastrale basisregistraties.

Meer informatie DiS Online

De Kaartviewer Kaarten van Nederland werd gelanceerd tijdens een DiS Online sessie. DiS Online faciliteert geo-online evenementen zoals webinars, workshops, ketendemo's en brainstormsessies. Meer informatie vind je op de pagina van DiS Online.

Schermafbeelding van de Kaarten van Nederland viewer