De tweede consultatie van de Samenhangende Objectenregistratie wacht op jouw feedback!

De consultatie van het conceptueel model van de samenhangende objectenregistratie loopt nog tot en met 16 april. Als je de consultatie nog niet hebt ingevuld nodigen we je graag uit dit alsnog te doen. Ook als je overwegend positief bent of weinig commentaar hebt horen we graag wat je juist wel goed vindt. Afhankelijk van hoeveel commentaar je hebt is het invullen van de vragenlijst slechts een paar minuten (als je alleen een algemeen oordeel wil geven), tot maximaal een half uur werk (als je voor alle thema’s input wil leveren).

Beeld: ©Statisfact / Statisfact

Heb je nog vragen?

Op 6 en 8 april hebben vragenuurtjes plaatsgevonden waarin we dieper zijn ingegaan op thema’s zoals de werking tussen SOR en sectorregistraties, de toepassing van 3D en de afbakening van gebouwen. 
Zie ook de aangepaste Q&A. Als je jouw vraag hier niet tussen ziet staan dan kan je deze ook altijd mailen naar DiSGeo@minbzk.nl.

Achtergrond

In de week van 22 maart is de nieuwe openbare consultatie van het conceptueel model van de samenhangende objectenregistratie (werktitel SOR) gestart! De SOR is een basisregistratie waarin de basisregistratie adressen en gebouwen, de basisregistratie grootschalige topografie, de basisregistratie topografie en delen van de basisregistratie waarde onroerende zaken en delen van enkele andere registraties kunnen opgaan. Het document bevat de eisen voor de volgende fase: de informatiemodellering en bestaat uit beschrijvingen van objecten (ingedeeld in reële, functionele, registratieve en geografische objecten) en de definities. Daarnaast zijn er ook generieke zaken opgenomen, zoals de omgang met geometrie en 3D, historie en de identificatie van objecten. In de eerste consultatieronde zijn veel reacties binnen gekomen. Deze zijn verwerkt en dit heeft geleid tot aanpassingen van het conceptueel model.