BAG wint prijs beste API overheid 2019

Op 13 februari heeft het Kennisplatform API’s de door het Kadaster ontwikkelde API van de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) uitgeroepen tot beste API van de overheid. Namens alle ontwikkelaars nam Janette Storm van Kadaster het gouden aapje en oorkonde in ontvangst. De door het Kadaster ontwikkelde BAG-API maakt het een stuk eenvoudiger om de veelgevraagde BAG gegevens te gebruiken. Dit is vaak cruciaal voor onder andere de veiligheidsdiensten.

BAG API een succes

De jury van de verkiezing Beste API van de overheid roemde de manier waarop het Kadaster de ondersteuning van ontwikkelaars heeft georganiseerd. Zo is de documentatie goed toegankelijk. Via het geo-forum wordt een breed netwerk van experts aangesproken. Ontwikkelaars kunnen waar nodig terecht bij de helpdesk. Janette Storm is blij met de erkenning van de jury. Vooral omdat de BAG API een succes is. “In een jaar tijd zijn er 300 miljoen calls via de API gelopen. De API heeft hiermee in haar eerste jaar direct meer calls afgehandeld dan op de oude manier van uitlevering van de BAG.”

Beeld: ©Ministerie BZK/ICTU